Ingrediënten
(6-8 personen)
- 300 g (volkoren) penne of fusilli
- 400 g broccoli, in kleine roosjes
- 2 geroosterde paprika’s (pot), in reepjes
- 75 g zwarte olijven
- 2 tl kappertjes
- 4 el extra vierge olijfolie
- sap van 1 citroen
- 2 blikjes tonijn in water (185 g), uitgelekt
- 100 g rucola
Optioneel
|
Bereiden
- Kook de pasta in ruim water met zout volgens de aanwijzingen beetgaar.
- Kook de broccoli in water met zout in 4 min. beetgaar.
- Giet de pasta en broccoli apart af en spoel onder stromend water kort koud.
- Meng de pasta, de broccoli, de paprika, de olijven en de kappertjes met de olijfolie en het citroensap.
- Schep de tonijn en rucola er voorzichtig door.
- Breng de salade op smaak met zout en peper, eventueel met tomaten/basilicum saus (zie Bruschetta’s).
|