Kíphachee met crème fraîche

Kíphachee met crème fraîche

Print Friendly, PDF & Email

2015-05-03 18.26.23 Kiphachee

Bereidingstijd

30 minuten

Lekker met zilvervliesrijst of mihoen en groente naar keuze.

Ingrediënten

(4 personen)

  • 500 gram kipfilet in reepjes
  • 2 eetlepel olijfolie
  • > 300 gram gesneden uien (6 grote uien, fijn gesneden)
  • 2 eetlepels bruine basterdsuiker
  • 1 kippenbouillontablet
  • 300 ml water
  • 1 potje (demi) crème fraîche (haal van te voren uit koelkast!)
  • zout
  • versgemalen peper

Bereiden

  1. Verhit de olie in een wok (of braadpan) en roerbak de uien met de basterdsuiker goudbruin.
  2. Voeg de reepjes kip toe en roerbak ze 1 minuut mee.
  3. Voeg 3 dl water, de verkruimelde bouillontablet en de  crème fraîche toe en breng al roerende aan de kook.
  4. Laat de hachee een aantal minuten zachtjes pruttelen tot de kip en uien gaar zijn.
  5. Breng op smaak met zout en peper.

Tip:

  • Roer vooraf door de  crème fraîche een beetje warm water, dit helpt tegen het schiften.
  • Maak de saus eventueel wat dikker door wat aardappelmeel (opgelost in een beetje water) te gebruiken.

Bron: Sonja Bakker

Reacties zijn gesloten.