Ingrediënten
(4 personen)
- 1 rijpe mango (~350 gr. ongeschild met pit)
- 10 ml citroensap
- 60 g fijne tafelsuiker
- 5 blaadje witte gelatine
- 250 ml slagroom
|
Bereiden
- Pureer het vruchtvlees in de keukenmachine (zeef de puree eventueel).
- Verwarm 1.5 dl mangopuree samen met het citroensap en de suiker en roer tot de suiker is opgelost.
- Week de gelatine circa 5 min. in ruim koud water.
- Haal het warme mangomengsel van het vuur
- Los de uitgeknepen gelatine op in het warme mangomengsel.
- Roer dit mengsel door de rest van de mangopuree.
- Laat het mengsel afkoelen (~1 uur) en net lobbig worden.
- Klop de slagroom net niet stijf.
- Spatel de slagroom door het mangomengsel.
- Schep de bavarois in een met koud water omgespoelde vorm (naar keuze).
- Laat hem minstens 6 uur in de koelkast opstijven.
|